سخن مدیرعامل
بـيا تا گل برافشـانيم و مِی در سـاغر اندازيم
فلک را سقف بگشاييم و طرحی نو دراندازيم
در جهان امروز سازمانهای مردمنهاد (سمنها) یا تشکلهای غیردولتی (Non Government Organization) که بهاختصارNGO نامیده میشوند در توسعهی پایدار جوامع نقش مهم و اساسی ایفا میکنند. این سازمانها پس از دولت و بخش خصوصی بهعنوان سومین محور توسعه قلمداد میشوند.
NGO/s پدیدهای مؤثر در عرصهی مدیریت و مشارکت اجتماعی هستند که در جهت تحقق اهداف انسان دوستانه مانند افزایش و تقویت منافع تهیدستان و نیازمندان، کاهش فقر، رفع تبعیض، حفظ محیطزیست، کاهش آلام و دردهای بشری و… بهصورت تخصصی فعالیت میکنند.
تجربه نشان میدهد بسیاری از این سازمانها بهگونهای شگفتآور موجبات تسهیل و تسریع در انجام امور و وظایفی را که برعهدهگرفتهاند، فراهم میآورند.
این سازمانهای خودجوش و مردمی که دامنهی کارکرد آنها فراتر از کارکنان و اعضای خودشان میباشد، قدرت زیادی در جلب مشارکت شهروندان در ابعاد مختلف دارند، از سویی هم بهواسطهی اعتمادسازی NGO/s، این امکان وجود دارد که با حمایتهای همهجانبهی مردم مواجه شده و به موفقیتهای بزرگ و چشمگیر دست پیدا کنند.
بنیاد نیکوکاری و فرهنگی سیدالشهدا علیهالسلام شهرستان راور یکی از این سازمانهاست که در سال ۱۳۸۰ باانگیزهی خدمت به محرومان و نیازمندان و کاهش معضلات و نابسامانیهای اجتماعی دریکی از شهرستانهای نسبتاً محروم استان کرمان راهاندازی شده است.
تأسیس این بنیاد که ریشه در آموزههای دینی و اخلاقی و ادای تکلیف انسانی در قبال دیگران دارد بهعنوان گامی مهم و اساسی در جهت کاهش معضلات و نابسامانیهای فرهنگی و اجتماعی و پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر و … قلمداد میشود.
از سویی هم میتوان اقدامات این بنیاد را در راستای تحقق مواد ۳۲ و ۳۹ پیماننامهی حقوق کودک برشمرد که مقرر میدارد: «کشورها اقداماتی قانونی، اجرایی، اجتماعی و آموزشی را به عمل خواهند آورد تا کودکان را در برابر استفادهی غیرمجاز از داروهای مخدر و روانگردان که در اسناد بینالمللی مربوطه توصیفشدهاند، حمایت نمایند.»
همچنین «کشورهای عضو، کلیهی اقدامات مقتضی را به عمل خواهند آورد تا بهبود جسمانی و روانی و ادغام مجدّد اجتماعی کودکی که قربانی هرگونه بیتوجهی، بهرهکشی، آزار، شکنجه یا سایر اشکال رفتار یا تنبیه بیرحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز و یا مخاصمات مسلحانه واقعشده است، تسریع گردد. بهبود و ادغام مجدّد مذکور باید در محیطی صورت پذیرد که تندرستی، عزتنفس و منزلت کودک را تقویت میکند.»
بر این اساس بنیاد تاکنون توانسته است با توفیق الهی و با کمک مردم نوعدوست و نیکوکار، برخی دستگاههای اجرایی بهویژه سازمان بهزیستی، آموزشوپرورش و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان و نیز تلاش بیوقفهی کارکنان و دستاندرکاران، اقدامات مؤثر و ارزشمندی را در جهت تحقق این اهداف انسان دوستانه و رشد و اعتلای فکری و فرهنگی کودکان و نوجوانان آسیبدیده یا در معرض آسیب بردارد. به امید روزی که هیچ کودکی در کوچههای بیکسی و غریبی سرگردان نماند و در تهاجم بادهای مسموم، پناهی محکم و مطمئن همچون خانواده داشته باشد.